RAN Seilforening Kjølbåt Jolle Tur- og havseiling

 • Lyst å seile?     • Jolle     • Entype     • Tur&hav/Regatta     • Anlegg     • Selskapslokaler     • Arkiv     • Om RAN     • Børsen     • Hjem  

 

 

   Arkiv
    - Siste sjanse for obligatorisk regeloppdatering
    - Årsmøte i RAN Seilforening - oppdatert informasjon
    - Sesongåpning 1.mai - Avlyst
    - Vimpler og klistremerker
    - Frivillig mannskap til NM Laser/ILCA
           Snarveier:
 Bli medlem


Informasjon fra styret - April 2021

 

 

Som nyvalgt leder i RAN Seilforening tenkte jeg at det kan være passende å sende ut en liten presentasjon av meg selv. Mange kjenner meg fra før, men kanskje ikke alle. I tillegg ønsker jeg å formidle litt informasjon fra styret.Espen Børresen heter jeg, jeg er 51år, er gift og har 3 barn. Jeg har etter hvert en del års fartstid i RAN. Siden 2014 har jeg vært medlem av RANs styre, med ansvar for jollegruppen.
Selv har jeg drevet med seiling store deler av livet, men debuterte først med regattaseiling i 20års alderen – da som mannskap på tur&hav-seiler. Siden 2009 har jeg vært svært aktiv som jollepappa. Med 3 barn i hver sin jolle opptok dette det meste av fritiden i en lang periode. Nå har de to jentene mine, Celia og Ina, tatt steget over i seiltrenerrollen, mens Alexander har lagt seilingen i tørrdokk.
Dette gir meg muligheten for egen seiling. Nå er det jolle som gjelder – jeg er aktiv i den flotte «Voksen-Lasergruppen» i RAN. En og annen tur i Melges 24 og Tur&Hav  blir det også tid til.

Informasjon fra styret

Som en del nok har merket seg så har ikke faktura medlemskontingent og havneleie blitt sendt ut. Årsaken til dette er problemer vi har hatt med økonomisystemet vårt. Etter mye arbeid og feilsøking har vi avdekket at leverandøren (Visma) har gjort en oppgradering av systemet som har fått uheldige virkninger for oss. Vi jobber nå med å rette opp i dette, men ønsker ikke å sende ut faktura før det er i orden da dette fører til mye ekstraarbeid. Så snart vi har kontroll vil medlemskontingent og havneleie bli sendt ut.

I disse dager er arbeidet med å montere ny flytebrygge (C-bryggen) i full gang. Her legges det ned stor innsats fra ivrige medlemmer for å få denne på plass så fort som mulig. Planen var å ha den nye bryggen på plass før båtene ble satt ut, men dessverre klarte leverandøren ikke dette. Midlertidig har vi klart å plassere båter andre steder i anlegget, samt at våre venner i Askøy Seilforening velvillig har stilt båtplasser til disposisjon.

Jollegruppens 2 nye RIBer er også tatt i bruk. Trenere og foreldre er svært fornøyd med disse.

Mange har etterlyst live-bilder fra RANs overvåkningskamera, slik vi har hatt mulighet for i noen år. Dette forsvant da leverandøren stoppet online-tjenesten vi benyttet. Løsningen var å kjøpe noe nytt utstyr, samt gjøre noe rekonfigurering. Dette er nå i gang så det vil snart være mulig å se video fra RAN. (Egen informasjon blir sendt ut).

 

Viktige arrangement i 2021

Det er planlagt store arrangement i RAN i 2021. Det er selvfølgelig noe usikkerhet om alt kan gjennomføres som planlagt pga Covid-19.

Helgen 5-6 juni skal det arrangeres NorgesCup for både Laser, Optimist og Waszp. Det er etablert et samarbeid med Askøy Seilforening om gjennomføring. NC for Laser vil bli arrangert ut fra Askøy SF.
Det jobbes med å lage plan-B om det ikke er mulig å arrangere den oppsatte helgen.
21.-22. august skal RAN arrangere NM for Laser. Dette arrangement har vi god tro på at vi kan gjennomføres som planlagt.

Lørdag 29.mai skal «Hjeltefjorden Turseilas» arrangeres. Dette blir en familievennlig og uhøytidelig seilas. Vi håper mange blir med på denne. Søndag 30.mai er det klart for «Hjeltefjorden Shorthanded». Mer informasjon kommer om begge seilasene.

Det begynner også å nærme seg oppstart av Hjeltefjordtrimmen. Offisielt er første regatta satt opp 4.mai, men det er noe usikkerhet rundt om det er mulig å starte da (pga covid-19 restriksjoner) eller om oppstarten må utsettes. Informasjon kommer ut – så følg med.

Helt til slutt vil jeg minne om at det blir sesongåpning i RAN 1.mai. Som i fjor må vi nok gå for en nedskalert utendørs variant. Informasjon vil bli lagt ut.
 

Mvh

Espen Børresen
Leder i RAN seilforening
Utskriftsvennlig versjon


RAN Seilforening, Anglavikvegen 115, 5354 Straume – Org.Nr. 983 884 490 – Kontonr. 9521.66.10068 – post@ranseil.no