RAN Seilforening Kjølbåt Jolle Tur- og havseiling

 • Lyst å seile?     • Jolle     • Entype     • Tur&hav/Regatta     • Anlegg     • Selskapslokaler     • Arkiv     • Om RAN     • Børsen     • Hjem  
Snarveier:
 Bli medlemRanseiler til World Youth Championship

 

 
 

 

Ranseiler Celia Valeur Børresen skal representere Norge i klassen Nacra 15 under World Youth Championship som arrangeres i Sanya-Kina  9. til 16. Desember. 

Celia skal seile Nacra 15 sammen med Henrik Scharner Bordal fra Moss Seilforening.
Celia og Henrik reiser til ungdoms VM i Kina sammen med 8 andre norske seilere.

 Celia seiler til vanlig Laser Radial i Ran Seilforening. Nacra 15 er ikke en type båt som sees på fjorden utenfor Ran: Den ble lansert i 2015, og er en helt ny båtklasse i norsk sammenheng. Båten er en katamaran for 2 personer, Hastigheter på 20 til 25 knop er ikke uvanlig. Nacra 15 seiles i VM i en halv-foilende utgave, men finnes også i en full-foilende utgave. Nacra 15 sees på som en rekrutteringsklasse til Nacra 17, som er OL-klasse i 2020.

Bakgrunnen for at Celia skal seile denne båttypen i ungdoms VM er et uttaksprogram som Norges Seilforbund satte i gang i sommer.
NSF inviterte jolleseilere til å delta i programmet. Utover høsten ble det avhold en rekke samlinger hvorpå Celia og Henrik i Oktober ble valgt ut til å reise til ungdoms VM.

 

Starter Nacra 15 uttaksprogram  
Stor interesse for Nacra 15 satsning

Celia og Henrik har etter uttaket trent i Moss Seilforening, hvor den eneste båten i Norge befinner seg. Derfor har det blitt flere turer sørøstover den siste tiden for å få flest mulig timer på vannet før avreise til Kina. På veien har Celia og Henrik fått god hjelp av Mathias Mollatt og  Nicholas Fadler Martinsen, som begge satser mot OL 2020 i Nacra 17 (forøvrig i hver sin båt med henholdsvis Tiril Bue og Martine Steller Mortensen som makkere). 

Video fra Celia og Henrik sin trening i Nacra 15

Mandag 4. Desember setter det norske laget seg på flyet, med destinasjon Sanya, Kina. I tillegg til Nacra 15, deltar nordmennene i Laser Radial, 29'er og RS:X. Jan Steven Johannesen (NSF) og Geir Dahl Andersen (KNS) er lagledere og trenere.

Ti norske seilere til ungdom-VM

Følg de norske seilerne i ungdoms VM

 

 

 
Get Adobe Reader Read file
 

Artikkel i Vestnytt 8.November


Get Adobe Reader Read file
 

Artikkel i Moss Avis 30.Oktober


Utskriftsvennlig versjon


RAN Seilforening, Anglavikvegen 115, 5354 Straume – Org.Nr. 983 884 490 – Kontonr. 9521.66.10068 – post@ranseil.no