Bli medlem

Tobias Sandmo Birkeland - vinner av NorgesCup 2016

Tobias til topps i NorgesCupen

Tobias Sandmo Birkeland vant NorgesCup 2016 for Optimistjoller

Det ble en svært spennende avsluttning på årets NorgesCup for Optimistjoller. Først i det helt siste løpet ble det avgjort hvem som skulle få stå på toppen av pallen i årets NorgesCup. Det ble Tobias Sandmo Birkeland fra Ran Seilforening.
Med seg på pallen hadde han brødrene Matthias og Markus Berthet fra KNS, på henholdsvis 2. og 3. plass.

Oscar Nøttingnes Skovly er en annen Ran seiler som gjorde seg bemerket i årets NorgesCup. Han endte på imponerende 11.plass i sitt første år som deltaker i Optimist A klassen. Han ble derfor hedret som "Årets Rookie" på premieutdelingen for NorgesCupen for 2016.

Mange Ranseilere valgte å stå over siste NorgesCup, som ble arrangert i Sandefjord, Dette fikk store konsekvenser på resultatlisten da hele 6 av totalt 14 seilaser i årets NC ble seilt i Sandefjord;
Marius Bjelkarøy Westervik endte på 36. plass (han var 7 etter NC nr3)
Karoline Eirin Vabø endte på 40.plass (hun var 11 etter NC nr3)
Erik Karlsen endte på 50.plass (han var 26 etter NC nr3)
Ina Valeur Børresen 59 (31 etter NC3)
Lars Andre Vabø 63 (36 etter NC3)
Ingrid Wiik 71 (42 etter NC3)
Sunniva Knudsen 79 (56 etter NC3)
Alexander Valeur Børresen 86 (65 etter NC3)
Peter Guldberg 97.

Hele NorgesCup resultatlisten finnes her.

Det har vært et godt år for optimistseilerne i Ran Seilforening. Tobias kvalifiserte seg til VM og vant NM og  NC, Karoline og Marius kvalifiserte seg til EM, i tillegg hadde vi en fin gjeng seilere med til Nordisk Mesterskap.