Print this page


Salt med bronse i Express-NM


Under årets Express-NM stilte ein båt frå Ran Seilforening. Salt med skipper Leif Kristian Garvik i spissen. Etter åtte seglasar har Salt sikra seg bronsemedaljar.Resultata finn du her.

Seilmagasinet sin reportasje med flott biletgaleri finn du her.

Ran Seilforening gratulerer!

Nedanfor finn du leiar i Expressklubben, Mathias Friis, sitt intervju med Leif Kristian før NM.


Mulig jeg har skrevet dette intervjuet før. Da får dere bære over med meg. Jeg går litt surr i alt som er å drive med før dette NM´et. Uansett så er det fantastisk at noen tar seg tiden til å dra over fjellet med full entusiasme - for å ha én tanke i Hodet: Nemlig å vinne over alle disse seilerne som seiler i andedammen sin på Østlandet!

Navn på lagmedlemmer:
Rormann: Leif Kristian Garvik
Trimmer: Dag Erik Fotland
Fokkeslask: Karl Filip Falch
Fordekker: Kurt Furnes

Båtnavn: Salt 2
Tidligere plasseringer i regattaer: KM Hordaland Express 2008, 9 plass NM Express 2007.

Hvor lenge har dere seilt Express: Rormann og fordekker har seilt Express i 3 år, fokkeslask 2 år mens trimmer har vært med siste året.

Ambisjoner i NM?
Ambisjonen i år er å kunne plassere seg blant de 8 beste båtene ? en tøff målsetting, men med litt tur og ikke minst litt mindre festing enn i forrige års NM, så tror jeg at det kan være mulig. Vi ble nok hengende litt etter i fjorårets NM grunnet heftige deltagelse på Elvefestivalen i Drammen ? misset blant annet samtlige regattaer på søndagen ! (Vi i Expressklubben sponser alle drinker etter 02:00 - bare kom med riktige kvitteringer:-) (dette gjelder ikke dere som seiler på FriiStilt!!!)

Hvordan har dere forberedt dere til NM?
Vi har ikke gjort noen spesielle forberedelser men har seilt aktivt onsdags seilaser i hjemmelige trakter samt deltatt på andre lokale regattaer på vårsesongen. Klassen har fått seg ett løft i Bergen siste året, så den lokale matchingen har vært meget bra i år med opp mot 11 båter i en del av regattaene.

- Så dere melder dere på NM hostingen neste år?

Hva er det beste med Expressen og klassen?
Det beste er utvilsomt at man seiler entype ? først båt i mål er vinneren!!! Samtidig er det mye mer ok og seile i tette og jevne felt - det er det som er seiling. Videre er det også meget bra at man for en relativt rimelig penge kan ha det ekstremt gøy ? dersom man ikke har mulighet for å benytte båten en periode så får man ikke dårlig samvittighet av den grunn ? bundet kapital er relativt beskjedent i forhold til andre båttyper.

Hvem er den største favoritten til gullet i NM og hvorfor?
Tror det er flere som må regnes med i år ? fjorårets vinner N220 viste at de behersker lite vind meget godt. Jeg håper og tror forholdene blir litt røffere utenfor Moss ? jeg tror på N158 eller N236 i år dersom det blir en del vind.

Hva er favoritt duppeditten om bord?
Har lite med den slags om bord !

Hvilken årsmodell er båt og seil ? og gjerne noen ord om hvilken stand båten er i?
Jeg antar at båten er bygget i 1980 basert på byggenummer 485. Seil er nye av året og vi har valgt Edman Seil til fokk og stor samt North VT 7 som spinnaker. Tidligere eier var den meritterte svenske seileren Michael Collberg ? båten er i tipp topp stand ? dersom dette går ått skogen så er det mannskapet som svikter ? intet annet å skylde på!

Hvem om bord vinner festene? Samtlige, men skal noe fremheves så blir det vel herr Furnes i år igjen ? skal bare passe på at han holder seg vekke fra fokkefallet på søndag morgen! Det er så j? vanskelig å tre det gjennom masten etter at han har dratt det igjennom ? Collberg valgte noen fine finesser, man akk så vanskelig å fikse dersom ting går skeis!

Hvilken konkurrent skulle du helst tvunget langt over layline?
Skulle jeg tvunget noen langt over layline så antar jeg at vi også hadde befunnet oss i en relativt dårlig posisjon og det er ikke en del av strategien vår.

Hvem har den tyngste jobben om bord?
Jeg synes vi har det like tungt alle sammen?.4 dager på reise uten familie med dårlige reisekompiser gjør livet noe vanskelig å håndtere spesielt frem til lunsj. Ellers kan det nevnes at samtlige av mannskapet jobber i eiendomsmeglerbransjen ? en ren meglerbåt ? vi får se om det kan hjelpe oss når regattaen starter !

Velkommen til østlandet. - sikker på at Moss Seilforening sponser en Øl på hver av dere. hvis ikke gjør jeg